Putters Fysio- en Oedeemtherapie
Uitgeeststraat 225
2547 VE Den Haag
Telefoon: 070-3259120
info@fysio-oedeemtherapie.nl

De therapeut

Annemarie Jeursen

Annemarie Jeursen


Therapeutisch elastische kousen

Bij Putters Fysio- en Oedeemtherapie kunt u ook terecht voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen.

Therapeutische elastische kousen worden ook wel compressiekousen genoemd omdat deze kousen een uitwendige druk uitoefenen op (delen van) het been of de arm. Een behandeling met therapeutisch elastische kousen wordt daarom ook wel compressietherapie genoemd.

Door het uitoefenen van druk (compressie) wordt het terugstromen van het bloed naar het hart gestimuleerd en wordt stuwing in de aders voorkomen. Op deze manier wordt ook vochtophoping in het weefsel (oedeem) voorkomen en bestreden.

Therapeutische elastische kousen worden door mensen gedragen met een aandoening van het vaat- en lymfestelsel. Door de druk die door de kous wordt uitgeoefend kunnen klachten worden voorkomen, verminderen of kan het resultaat van een behandeling langer worden vastgehouden. De behandeling met behulp van therapeutisch elastische kousen kan worden aangevuld met bewegingsadviezen en medicatie. Therapeutisch elastische kousen zijn bedoeld om gedurende langere tijd te dragen. De kousen moeten regelmatig, dat wil zeggen, dagelijks gedragen worden om het gewenste resultaat te behouden of te bereiken.

Hoe te verkrijgen

Om een afspraak te maken voor het aanmeten van therapeutisch elastische kousen heeft u een verwijsbrief nodig van uw huisarts of specialist. Bij de eerste afspraak dient u deze mee te nemen samen met uw verzekeringsgegevens.

Voor alle volgende verstrekkingen van therapeutisch elastische kousen kunt u zonder verwijsbrief/machtiging bij ons terecht.

Verstrekkingen van kousen en de kosten

Afhankelijk van uw zorgverzekeraar kunnen de kosten van de kousen rechtstreeks met de verzekering worden verrekend. Iedere zorgverzekeraar heeft haar eigen hulpmiddelen reglement waarin staat aangegeven hoeveel kousen verstrekt mogen worden per periode.

Confectiekousen kunnen normaal gesproken binnen 6 werkdagen geleverd worden. Maatwerk kousen kunnen binnen 12 werkdagen geleverd worden.

Neem contact op voor meer informatie. Terug naar het overzicht van de specialisaties.

Putters Fysio- en Oedeemtherapie
Uitgeeststraat 225
2547 VE Den Haag
Telefoon: 070-3259120
info@fysio-oedeemtherapie.nl

De therapeut

Annemarie Jeursen

Annemarie Jeursen